Gebakken aardappeltjes

image_printPrint

Hoe meer tijd je besteed aan de gebakken aardappelen, hoe beter dit gerecht wordt.

Dit is niet zomaar een aardappel-“vlees”-groenten gerecht. Alle aandacht gaat naar het bakken van de aardappelen. De groenten roosteren we in de oven zodat je er niet naar hoeft om te kijken. De vegetarische worstjes bak je op het einde mee in de pan van de aardappelen.

De inspiratie van dit gerecht komt van traditie en familie. Traditie, want wie in Nederland of Belgie is nou niet opgegroeid met aardappelen? Helaas hebben ze in Londen, waar ik momenteel woon, geen voorgebakken krieltjes dus als ik gebakken aardappeltjes wil ben ik genoodzaakt zelf iets te maken. En dat is waar familie in beeld komt. Mijn papie (opa) maakt de beste gebakken aardappeltjes. Waarschijnlijk door de hoeveelheid boter die hij gebruikt. Maar ook door de kruidenmix achteraf.Gebakken aardappeltjes

10 minuten voorbereiding + 20 minuten kooktijd — 2 personen

Ingrediënten

 • 550 gram aardappelen
 • 500 gram broccoli (een grote stronk)
 • 1 pak vegetarische worstjes (keuze is aan jou welke je kiest. Hier zijn tips. Suggesties: Beyond Sausage of Bratwurst van de Vegetarsiche Slager)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 0.5 eetlepel peper
 • Olie of boter om te bakken
 • Zout
 • Kruidenmix voor sate
 • Optioneel: Mayonnaise of frietsaus

Voorbereiding

 1. Breng anderhalve liter water aan de kook in een waterkoker.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Was de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Wij houden de schil op de aardappel maar je kan ze ook eerst schillen.
 4. Kook de aardappelen in een pot met het voorgekookte water en een snufje zout voor 5 minuten.
 5. Was en snijd de broccoli in hapklare stuk. Schil de stam en snijd deze ook in stukjes van 1cm.
 6. Mix de broccoli met de olijfolie en peper in een ovenschotel.
 7. Rooster de broccoli in de voorgewarmde oven voor c. 15 minuten. Houd apart.

Aardappelen bakken

 1. Giet de aardappelen af.
 2. Verwarm wat olie of boter in een grote pan.
 3. Bak de aardappelen voor c. 10 minuten in de pan. Schep af en toe om zodat elke kant krokant wordt. Gebruik indien nodig extra olie of boter.
 4. Schijf de aardappeltjes naar een kant in de pan. Voeg een klein beetje extra olie toe en voeg de vegetarische worstjes toe aan de pan.
 5. Bak de worstjes voor c. 10 minuten mee in de pan. Draai ze regelmatig om zodat ze goed garen. Schep de aardappeltjes ook nog regelmatig om.

Afronding

 1. Serveer de gebakken aardappeltjes met de worstjes en de broccoli, en eventueel mayonnaise of frietsaus.
 2. Breng de aardappeltjes op smaak met de satekruiden. Wij doen dit achteraf op het bord zodat je zelf kan kiezen hoeveel extra kruiden je wilt, maar je kan de kruiden ook aan het einde toevoegen terwijl de aardappeltjes nog in de pan zitten om alles gelijkmatig op smaak te brengen.
Eet smakelijk!

Was het lekker?

Laat het me weten in een reactie hieronder als je dit gerecht hebt gemaakt en wat je er van vond. Tips en feedback om het recept te verbeteren zijn ook altijd welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *