Perfecte ovenschotel (traybake)

image_printPrint

Een heerlijke en eenvoudige ovenschotel (traybake), perfect voor elke dag.

Als je groenten snijdt en dat dan in de oven laat roosteren, wordt dat gezien als koken? Zo niet, dan hoef je voor dit gerecht helemaal niet te koken! Deze eenvoudige ovenschotel is perfect voor elke dag, maar vooral voor die dagen waarop je geen zin hebt in koken, maar toch trek hebt in iets lekkers en vullends. Met slechts 5 hoofdingrediënten en 9 stappen om ze te bereiden, kan iedereen deze kleurrijke maaltijd maken!

Dit gerecht is een relatief nieuwe toevoeging aan mijn verzameling recepten, maar op dit moment eten we het elke week. Zo lekker vinden we dit. Ik vond het originele recept in een tijdschrift van Sainsbury’s, maar zoals zoveel gerechten was het niet vegetarisch. Dus heb ik het aangepast door vegetarische gehaktballen te gebruiken, wat extra groenten, en het simpel te houden door gewoon Griekse yoghurt als dressing te gebruiken.Perfecte ovenschotel (traybake)

5 minuten voorbereiding + 25 minuten kooktijd (in de oven) — 2 personen

Ingrediënten

 • 400 gram krielaardappelen
 • 1 pak vegetarische gehaktballetjes*
 • 200 gram boerenkool
 • 1 kleine pot rode biet
 • Olie
 • Griekse yoghurt

*Wat betreft de vegetarische gehaktballetjes heb je verschillende “soorten”. Wij gebruiken meestal de richmond vleesvrije gehaktballen (niet verkrijgbaar in Nederland maar je hebt vergelijkbare soorten), die eruit zien als “rauwe” gehaktballen. We doen ze daarom 5 minuten in de airfryer voordat we ze bij de ovenschotel doen, zodat ze een beetje krokant worden voordat ze met de aardappelen worden gebakken. Dit is echter niet strikt noodzakelijk en daarom heb ik het niet in het recept opgenomen. Als je, zoals ik, de gehaktballetjes wat krokanter wilt, kun je deze stap toevoegen terwijl je wacht tot de oven is voorverwarmd. Je kunt ook al “gaar uitziende” gehaktballen gebruiken, zoals de Vegetarische Slager Gehackballetjes, die even lekker zijn en al wat steviger / krokanter.

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 210 graden.
 2. Halveer de krielaardappeltjes.
 3. Meng de aardappelen en gehaktballetjes met 1,5 eetlepel olie en wat peper en zout in een grote ovenschaal.
 4. Rooster de aardappelen en gehaktballetjes 20 minuten in de oven.
 5. Was ondertussen de boerenkool en meng de boerenkool vervolgens met 1 eetlepel olie en wat peper en zout. Masseer de kruiden met je handen in de boerenkool zodat de boerenkool een beetje slinkt. Houd apart.
 6. Giet de rode biet af en snijd in tweeën.
 7. Als de aardappelen en gehaktballen gaar zijn, draai je ze om en voeg je de boerenkool en rode biet toe. Meng goed zodat de boerenkool en rode biet tussen de aardappelen en de gehaktballetjes zitten.
 8. Zet alles nog 5 minuten terug in de oven.
 9. Serveer de ovenschotel met wat yoghurt als dressing.
Eet smakelijk!

Was het lekker?

Laat het me weten in een reactie hieronder als je dit gerecht hebt gemaakt en wat je er van vond. Tips en feedback om het recept te verbeteren zijn ook altijd welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *