Power ontbijt

image_printPrint

In slechts vijf minuten (en één nacht!) staat een luxe, lekker en vullend ontbijt op tafel.

Hoewel het avondeten mijn favoriete maaltijd is, is het ontbijt misschien wel de belangrijkste van de dag. Ik ken te veel mensen die het om verschillende redenen overslaan of er geen tijd voor nemen. Met dit recept laat ik je zien dat tijd om te bereiden of een ongeïnspireerde maaltijd niet langer excuses hoeft te zijn om geen heerlijk ontbijt te maken dat voelt alsof je een hotelontbijt krijgt, gewoon thuis (of om mee te nemen voor onderweg!).

Het geheim van dit ontbijt is dat het overnight oats is. Een luxe versie ervan met grove vlokken. Toen ik onlangs het ontbijt met collega’s besprak, kwam ik erachter dat mijn versie klinkt als een hotelontbijt in plaats van je standaard ontbijthaver die alleen met water wordt bereid, eigenlijk gewoon een wat saaie pap is, en geen toppings heeft.

Mijn versie neemt je standaard ‘overnight oats’-recept en voegt er vervolgens wat makkelijke toppings aan toe voor een heerlijk ontbijt. Je neemt ’s avonds twee minuten de tijd om je haver te mengen met sojamelk en kaneel, en zet het dan in de koelkast om ’s nachts zijn gang te laten. De volgende ochtend neem je twee minuten de tijd om nog een scheutje sojamelk, noten, fruit en wat biologische honing toe te voegen. Bereid het in een afdekbare lunchbox en je zou het zelfs mee kunnen nemen om het onderweg op te eten als je thuis niet genoeg tijd hebt.Power ontbijt

5 minuten voorbereiding + 1 nacht — 1 persoon

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op mijn portie voor het ontbijt. Het kan zijn dat je jouw portie haver wilt aanpassen, afhankelijk van je eetlust. Mijn partner neemt bijvoorbeeld 75 gram haver, gemengd met 150 ml sojamelk en een volle theelepel kaneel. Welke hoeveelheid haver je ook besluit te nemen, pas de hoeveelheid sojamelk aan (verhouding 1:2). Wat vers fruit betreft, neem ik eigenlijk altijd wat in het seizoen is en heb ik de neiging om te variëren tussen appels, peren, bananen, aardbeien en blauwe bessen.

 • 50 gram havermout (grove vlokken)
 • 100 ml sojamelk
 • 0,5 theelepel gemalen kaneel
 • 2 eetlepels noten- en fruitmix (of: 2 eetlepels gebroken walnoten)
 • 1 eetlepel biologische honing
 • 1 stuk vers fruit

Voorbereiding

Bereid stappen 1 en 2 de avond van tevoren.

 1. Meng de havermout met de kaneel en sojamelk.
 2. Dek de havermout af en bewaar een nacht in de koelkast.
 3. Als je klaar bent om te ontbijten, voeg dan een scheutje sojamelk toe aan de havermout.
 4. Was of schil het verse fruit en snijd het in hapklare stukjes.
 5. Voeg het verse fruit, de noten en de honing toe aan de havermout.
Eet smakelijk!

Was het lekker?

Laat het me weten in een reactie hieronder als je dit gerecht hebt gemaakt en wat je er van vond. Tips en feedback om het recept te verbeteren zijn ook altijd welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *